Vouwdozen

Dozen zijn er in alle vormen en maten, de wereld van vouwdozen is werkelijk eindeloos. De meest gekozen doos is de Amerikaanse vouwdoos (FEFCO 0201) maar er is meer!

Wij maken dozen van ons bijzonder mooie 1,5mm E golfkarton of 3mm EE golfkarton, dit kwaliteit van deze materialen is vele malen hoger dan de marktstandaard, hierdoor gaan onze dozen langer mee en zijn ze sterker. Dozen worden vaak in één kleur gedrukt met een simpele vorm, bij ons worden alle dozen full-color UV bedrukt in de allerhoogste kwaliteit, heirdoor val je echt op tussen de menigte met jouw dozen van Megavista.

 

Wat is een kartonnen vouwdoos?

Een kartonnen vouwdoos is in de basis een kartonnen plaat die op een bepaalde manier gesneden en gevouwen is zodat hij in elkaar gevouwen kan worden in om een product heen, de doos bied bescherming aan de producten die er in zitten, dozen worden van karton gemaakt omdat karton een goedkoop materiaal is en zich eenvoudig laat verwerken tot doos. Ook heeft golfkarton eigenschappen die er voor zorgen dat impact geabsorbeerd kan worden en zo de inhoud van de doos beschermd blijft.

Een vouwdoos is een doos die (meestal) niet gelijmd hoeft te worden, en volledig om het product sluit in tegenstelling tot bijvoorbeeld open dozen.

 

Wat zijn de voordelen van vouwdozen?

Het gebruiken van vouwdozen heeft een groot aantal voordelen:

  • Dozen worden volledig bedrukt , zo maakt jouw pakketje overal waar je komt reclame voor jouw bedrijf!

  • Vouwdozen zijn extreem gemakkelijk in elkaar te zetten.

  • Vouwdozen zijn eenvoudig uit elkaar te halen en vlak op te bergen, een stapel van 10 dozen is vaak niet dikker dan 5cm.

  • Dozen zijn mooi rechthoekig, hierdoor kan je objecten netjes stapelen en opbergen en of versturen.

  • Vouwdozen beschermen je product tijdens tansport.

  • Vouwdozen hoeven niet voor één product gebruikt te worden, je kan er veel producten tegelijk in doen en zo zijn deze gemakkelijk te hanteren.

  • Karton is extreem licht, hierdoor voegt een doos nagenoeg geen gewicht toe aan je product en blijven de verzendkosten beperkt

 

Wanneer gebruik je een vouwdoos?

Vouwdozen zijn op ontelbare manieren te gebruiken, ze worden veel ingezet in de transportsector als middel om producten in te versturen, hierdoor blijven de producten netjes bij elkaar en blijven ze beschermd. Ook worden dozen gebruikt om spullen op te bergen, doordat dozen goedkoop zijn en uitermate geschikt om te stapelen zijn ze ideaal om producten op een nette en overzichtelijke manier te ordenen.

Dozen worden ook veel gebruikt bij verhuizingen om de hierboven genoemde redenen, een verhuisdoos kan meerdere keren gebruikt worden en doordat het van karton gemaakt is kan je er gemakkelijk op schrijven.

De vouwdoos is de meest eenvoudige doos in het assortiment, puur functie.

 

Welke soorten vouwdozen zijn er?

Vouwdozen zijn er in een aantal modellen, elk met een paar varianten voor specifieke doelen:

FEFCO 0201: deze doos is de meest bestelde variant, de Amerikaanse vouwdoos. Deze doos is te herkennen aan zijn 4 zijden en 8 kleppen om hem te sluiten, deze is ook verkrijgbaar met een autolock bodem, hierdoor is de FEFCO 0415 nog gemakkelijker te gebruiken dan de FEFCO 0201.

FEFCO 0208: Deze doos is qua eigenschappen vergelijkbaar aan de FEFCO 0201 maar deze variant heeft ook nog een selflocking bovenkant, hieroor is er helemaal geen tape meer nodig om deze doos te sluiten! (bij verzending adviseren wij wel tape te gebruiken). De FEFCO 0210 heeft dezelfde eigenschappen maar heeft de klepsluiting over de volledige lengte.

FEFCO 0427: Deze doos is ideaal voor verzending, door de dubbele zijkant biedt hij nog meer bescherming en is ook volledig zonder tape of lijm te monteren. Deze doos wordt ook gebruikt als presentatiedoos of giftbox doordat deze zo chique oogt vergeleken de standaard Amerikaanse vouwdoos. De Promotiedoos is hier een voorbeeld van, deze heeft als toevoeging een lipje om hem te kunnen sluiten zonder tape. Een andere variant is onze extra lange FEFCO 0427, deze is ideaal voor lange producten zoals bijvoorbeeld materiaal op rol, denk aan een vloerkleed, stickerfolie of bijvoorbeeld een parasol.

 

Kartonnen doos op maat?

Bij Megavista heb je keuze uit een aantal standaard maten, deze kunt u gewoon bestellen als ze aansluiten bij uw product maar we zijn gewend dozen op maat te maken, zo maken wij de dozen op de millimeter nauwkeurig, perfect aansluitend op jouw producten!

Waarom is een doos op maat belangrijk? Stel je voor: als je een theekop in een doos van 50x50x50cm vervoert kan hij stuiteren en los bewegen in de doos, dan gaat hij gegarandeerd stuk! Als je een doos maakt die de mok vasthoudt en er voor zorgt dat deze stevig in de doos zit blijft hij beschermd en zal hij heelhuids aankomen bij zijn eindbestemming!

 

Wil je een doos laten maken voor jouw producten? Neem contact met ons op en onze packaging specialisten helpen je verder!

 

 

Livechat