Magneetfolie

Magneetborden zijn een goedkope en gemakkelijke manier om reclame te maken, u kunt ze op alles van metaal plakken en ook weer gemakkelijk verwijderen. Dit maakt magneetborden ideaal als verwisselbaar promotiemiddel maar ook als leuk relatiegeschenk. U kunt uw eigen gepersonaliseerde magneet gemakkelijk bestellen en ophalen bij Megavista in Assen, natuurlijk is verzending ook mogelijk als u niet in de buurt woont.

 

Wat is magneetfolie?

Magneetfolie is een dunne flexibele folie die zoals de naam al aangeeft: magnetisch is. Je kan het zien als een sticker maar een magneet verliest zijn kleefkracht niet bij meermaals opnieuw plakken, ook is de kleeflaag bestand tegen vocht en viezigheid waar normale stickers kun kleefkracht meteen verliezen bij aanraking met vocht of viezigheid.

Magneetfolie bestaat 2 lagen: een zwarte magnetische achterkant en een strakke witte voorkant, doordat de voorkant wit is kunnen wij hem bedrukken met alle denkbare prints zoals jouw logo, website of andere reclame!

Magneetfolie wordt vaak gebruikt op bedrijfswagens, doordat de magneet niet permanent hecht kan je hem er gemakkelijk weer vanaf halen en terug plaatsen, zo kan je zelf kiezen wanneer je reclame op je wagen wilt hebben en wanneer niet! Uiteraard zijn er ook veel andere toepassingen voor magneetfolie, zo worden ze veel gebruikt op magazijnstellingen, koelkasten en andere metalen ondergronden.

Magneetfolie hecht zich uitsluitend op metalen ondergronden, niet op aluminium!

 

Waarom kiezen onze klanten voor magneetborden?

Magneetborden zijn extreem simpel om te gebruiken, je hebt geen last van luchtbellen of lijmresidu en je kan de magneetstickers duizenden keren gebruiken zonder dat ze kleefkracht verliezen. De magneten kunnen op alles van staal of ijzer geplakt worden zoals op een stalen kast, als koelkastmagneet,  op een whiteboard of metalen wanden maar worden het meest gebruikt als auto reclame of als magneetreclame op een bus. De magneetfolie is sterk genoeg om te blijven zitten op een rijdende auto, u hoeft niet bang te zijn om hem onderweg kwijt te raken.

De magneetborden kunnen voorzien worden van een gepersonaliseerde print met uw logo, website of reclame. Hierdoor maakt u op een simpele manier reclame terwijl u rond rijdt met uw werkbus. 

Wij hebben 2 types magneetfolie in ons assortiment. Één heeft een dikte van 0.6mm, dit magnetische materiaal is ideaal voor binnen gebruik op kasten, vriezers of andere stalen ondergronden. Doordat het materiaal zo dun is kan het ook gemakkelijk op gebogen ondergronden worden geplakt. Onze extra dikke variant heeft een dikte van 0.9mm. Deze magneet heeft een sterkere kleefkracht en is ideaal voor op een auto of werkbus, maar ook voor binnen gebruik met wat meer kwaliteit.

 

Magneten met eigen vorm en print

Wij maken al een lange tijd magneetborden, hierdoor zijn we experts geworden in het verwerken en hanteren van magnetische materialen. Onze machines helpen dan ook nog eens om voor u de mooiste magneten te maken! Als het nu gaat om één automagneet of koelkastmagneten met een foto in grote aantallen als relatiegeschenk, alles is mogelijk. We garanderen lage prijzen maar hoogwaardige kwaliteit, zowel voor de materialen, de bedrukking, de afwerking en de verpakking. Zo betaalt u bij Megavista nooit te veel en krijgt u de mooiste promotiemagneten snel in huis!

Full-color UV print

Magneetfolie is een strak en homogeen materiaal, dit zorgt er voor dat we er heel mooi op kunnen printen, haarscherp en verbluffende kleurdiepte. Onze printers printen met druppeltjes van maar 6pl. Hierdoor is de print altijd super scherp. We adviseren uw printbestand aan te leveren met een resolutie van minimaal 72dpi om de kwaliteit van de print te waarborgen.

Contour gesneden met uw eigen vorm

U kunt uw magneten zo klein of groot maken als u wilt, van 5cm tot wel 25 meter! Onze rollen hebben een standaard breedte van 60 of 125cm en een lengte van 25 meter. Wilt u een grotere magneet? Dan kunt u altijd uw bestand opsplitsen in 2 of meer delen zodat u 2 losse magneten krijgt die u naast elkaar kan plakken, samen vormen ze dan één grote print. Wij snijden de magneten met één van onze snijplotters met een vlijmscherp mes, hierdoor is de rand van uw reclame magneet altijd scherp.

Magneten worden standaard vierkant of rechthoekig gesneden maar om de mageneten nog specialer te maken kunnen wij ze ook snijden in een vrije vorm, iedere vorm is mogelijk, van cirkel tot de vorm van uw logo!

Beschermfolie

Om uw magneetpapier extra te beschermen tegen krassen, stoten, steenslag en andere weersomstandigheden adviseren wij een laminatiefolie te gebruiken. Deze folie is in principe een doorzichtige sticker die over de geprinte magneet wordt geplakt. De laminatiefolie geeft een extra laag van bescherming en maakt de kleuren van uw print nog dieper! We hebben keuze uit 2 soorten laminatiefolie voor magneten, mat en glans.

 

Het gebruik van een magneetsticker

Magneetfolie is een prachtig en veelzijdig materiaal maar het vraagt wel met bepaalde regels behandeld te worden om de kleefkracht te garanderen en er voor de zorgen dat de ondergrond niet beschadigd:

  • Maak de ondergrond goed schoon voordat je de magneet aanbrengt om krasjes te voorkomen, schuif de sticker niet maar til hem op om de magneetsticker te herpositioneren.

  • Verwijder de magneet minimaal 1x per 14 dagen en reinig de ondergrond goed, laat de magneetsticker nooit te lang zitten zonder de ondergrond schoon te maken, dan kan hij de ondergrond (laklaag) aantasten.

  • Verwijder de magneetplaat voordat je de auto gaat wassen, al helemaal als je door de wasstraat gaat!

  • Berg de magneet mooi vlak op als je hem niet gebruikt, zo voorkom je dat hij gaat krullen.

  • Zorg dat de magneetplaat volledig aan de auto hecht, als er lucht onder kan komen kan hij wind vangen en los raken, plaats de magneet dan ook niet over sierlijsten, stootlijsten of scherpe carrosserie randen.

 

Bestel je gepersonaliseerde magneetfolie bij Megavista!

Reclame magneetborden bestellen is niet moeilijk! U kunt op onze website uw dikte kiezen, een formaat invoeren en de afwerking kiezen. Hierna hoeft alleen nog maar de levertijd te kiezen, uw bestand te uploaden en uw gegevens in te vullen en uw eigen magneten gaan in productie! 

Mist u een bepaalde afwerking of andere optie op onze website? Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij staan overal voor open zodat u het beste promotiemateriaal in huis krijgt!

Megavista heeft haar eigen in-house DTP specialisten die voor uw promotie of bedrijf een passend ontwerp kunnen realiseren. Ze zijn gespecialiseerd in het opmaken van bedrukte magneten en zullen u niet teleurstellen. 

 

Livechat