Stickers

Sticker zijn er in alle soorten en formaten, van klein tot groot, van transparant tot verduisterend. De mogelijkheden zijn oneindig! Bij Megavista hebben we een lange ervaring met het produceren van de mooiste stickers! Wij hebben ruim 25 verschillende types en alle afwerkingsmogelijkheden die je maar kan bedenken. 

Omdat wij zo veel stickers aanbieden kan het lastig zijn om een keuze te maken welke sticker het beste bij u past, om u te helpen hebben wij een keuzemenu gemaakt. Hierboven kunt u uit 4 menu's kiezen, stickers voor auto's, stickers voor op borden, panelen of andere vlakke ondergronden, stickers voor op ramen & ruiten én stickers voor op de vloer. Klik op het menu die het beste bij uw doel past en u wordt naar de juiste sticker geleidt. Ook kunt u alle stickers in ons assortiment los bekijken zodat u ze kunt vergelijken!

 

Wat is een sticker en waarvoor worden ze gebruikt?

Een sticker is een folie met aan één kant een plak/ lijmlaag en aan de andere kant een print. Hierdoor is deze folie overal op te plakken en is dus alles te voorzien van uw eigen print. Stickers worden veel gebruikt om bepaalde acties te promoten maar een sticker kan ook gebruikt worden voor alleen decoratieve doeleinden. Zo kunt u bijvoorbeeld een grote foto van een bos of landschap op uw muur plakken! 

Autostickers worden gebruikt voor bijvoorbeeld het plakken op een auto, bestelbus vrachtwagen, werk bus, trein of tram. Als volledige wrap, belettering of een reclamesticker op de zijkant van uw bus.

Stickers voor borden kunnen bijna overal voor gebruikt worden, borden, op een vlakke muur als muursticker, op panelen, op een wand, op een deur of op een tafel, noem maar op, zolang de ondergrond vlak is kunnen deze sticker erop!

Raamstickers worden het meest gebruikt, zoals de naam zegt voor het bestickeren van ramen zoals een autoruit, winkelruiten, etalages, maar ook monitors, televisies, of een ander beeldscherm. 

Er zijn vloerstickers voor ieder type vloer, zo hebben wij stickers voor op tapijt, tegels, asfalt, laminaat, houten vloer, vinyl, linoleum en zelfs stoeptegels.

Wij kunnen ook etiketten maken in kleine en grotere oplagen (van 1 tot +/-2500 stuks), het type materiaal is dat bepalend waar hij op geplakt moet worden. Wilt u een label voor uw eigen product(en) zoals uw eigen bier, wijn of andere fles, electronica, conserven, kleding of ander type product? Bestel hem bij Megavista en u zult niet teleurgesteld zijn! Kortom, er zijn echt stickers voor ieder doel, of het nu gaat om reclame op elke ondergrond of decoratie op iedere muur, vloer of raam in je eigen huis. Uw creativiteit is de grens!

 

Welke verschillende soorten stickers zijn er?

Iedere sticker heeft zijn unieke eigenschappen, zo is er voor ieder doel een juiste sticker, hieronder worden al onze sticker materialen stuk voor stuk toegelicht.

Wij hebben stickers met 5 niveaus van doorzichtigheid:

 • Transparant: Volledig doorzichtbare stickers waar u doorheen kunt kijken, hooguit beperkt troebel door de lijmlaag.
 • Opaal: Ook wel mist, melk, lichtbak, iced of acid sticker genoemd, deze stickers zijn semi transparant, ze laten het licht wel doorschijnen maar het zicht is wazig. 
 • Wit: Deze stickers zijn niet doorzichtbaar, ze zijn wit en dekken het zicht volledig af.
 • Grey-backing: Deze witte stickers hebben een grijze achterkant, deze werkt als block-out en zorgt er dus voor dat alles achter de sticker 100% wordt afgedekt, als het nu gaat om licht of een print of structuur onder de sticker, de grey-backing stickers garanderen dat er niks doorheen zal schijnen.
 • One way vision folie: Deze speciale stickers zijn gemaakt voor het plakken op ramen, deze stickers hebben een zwarte achterkant en zijn voorzien van heel veel gaatjes, hierdoor kunt u van maar één kant door de sticker heen kijken. Zo kunt u naar buiten kijken maar mensen niet naar binnen! De regel is als volgt bij deze plakker: de kant waar het meeste licht vandaan komt kan niet door de sticker heen kijken. Houdt er wel rekening mee dat 's avonds, als u de lampen aan heeft, het effect vervalt omdat dan het meeste licht van binnen komt, mensen kunnen dan dus wel naar binnen kijken.

Ook hebben onze stickers 3 niveaus van houdbaarheid en mogelijkheid om de sticker te herplaatsen of weghalen:

 • Tijdelijk: Deze stickers zijn tijdelijk inzetbaar en hebben een korte levensduur, hier is de prijs ook naar. Dit maakt deze folies ideaal voor korte acties.
 • Verwijderbaar: Deze materialen zijn gemakkelijk verwijderbaar en te herplaatsen zonder kleefkracht te verliezen. Deze stickers zijn gemiddeld 1 tot 3 jaar te gebruiken.
 • Permanent: De permanente stickers zijn zoals de naam het zegt, bedoeld voor een permanente installatie. De stickers hebben een veel hogere kleefkracht en kunnen jarenlang meegaan als je op de juiste manier behandeld worden.

Onze sticker hebben verschillende lijmlagen, de één is bedoeld om gemakkelijk te plakken zonder luchtbellen en de ander is juist bedoeld om permanent te hechten of om de transparantie van de folie niet te verhinderen:

 • Microdot / Easydot: Microdot stickers zijn veruit het gemakkelijkst om te plakken, iedereen kan dit type sticker plakken, ook zonder enkele ervaring. Door de punten (dots) in de lijmlaag loopt de lucht gemakkelijk achter de sticker weg en luchtbellen zijn gemakkelijk weg te strijken. De transparante microdot stickers zijn niet helder transparant maar lichtelijk troebel.
 • Easy apply: De Easy apply stickers hebben een sterke lijmlaag die is voorzien van luchtkanalen, iets moeilijker om te plakken maar geven een strakker resultaat met een sterkere lijmlaag zodat hij langer en beter blijft zitten.
 • Aluminium backing / lijmlaag: Sticker zoals de Sportwalk en Asphalt sticker hebben een lijmlaag van aluminium, deze kan tussen de structuur van asfalt of tartan krimpen zodat hij muurvast blijft zitten, ook als het regent of er veel auto's overheen rijden. Deze plakfolie is relatief gemakkelijk om te plakken omdat het juist de bedoeling is om hem niet strak te plakken maar tussen de structuur van de ondergrond te duwen.
 • 100% Transparante lijmlaag: De lijmlagen van bijvoorbeeld de Polymeer transparant en de Glashelder folie zijn extreem sterk. Ze hebben geen luchtkanalen of dots en zij bijna niet herpositioneerbaar. Dit maakt deze stickers wat moeilijker om aan te brengen en vereisen enige ervaring. Het voordeel is wel dat de lijmlaag praktisch onzichtbaar is en hierdoor de sticker één geheel vormt met het glas. Verwijderen van de zelfklever is ook een stuk moeilijker, dit maakt de stickers hufter-proof.

 

De afwerkingsmogelijkheden van Megavista

Wij hebben een groot machinepark en ruime ervaring met het maken van stickers, hoge kwaliteit UV printers tot wel 320cm breed, enorme snijplotters die iedere vorm en formaat kunnen snijden en de automatische laminatietafels. Hierdoor is voor ons niks te gek en is alles mogelijk. Hieronder een greep van de afwerkingsmogelijkheden:

Full-colour UV print

Onze UV printers printen uw design, afbeelding of foto in de op het sticker materiaal met de sterkste inkten. Wij kunnen printen met een resolutie van wel 1440x1440DPI met 6 kleuren en een dot grootte van maar 6pl. Dit zorgt er voor dat uw print altijd haarscherp is. We printen standaard met 6 kleuren : CMYK+LC+LM maar witte inkt printen is bij ons ook mogelijk op opaal en transparante materialen.

Printen met witte inkt

Printen met witte inkt doen we uitsluitend op opaal of transparante sticker materialen en kan in 3 manieren ingezet worden:

U kunt uw design witte accenten geven, bijvoorbeeld een witte tekst of logo. Deze speciale afwerking valt op omdat het niet vaak gebruikt wordt, het kan net dat opvallende accent geven!

Witt inkt kan ook gebruikt worden om het effect te geven van een witte sticker met de print op de lijmlaag, op deze manier kunt u de sticker aan de binnenkant van een raam plakken met de print zichtbaar aan de buitenkant.

Doorzichtige stickers nijgen kleurkracht te verliezen doordat de inkt niet op een witte achtergrond is geprint. Om dit op te lossen kunnen we ook precies achter de kleurenprint een witte laag printen. Dit geeft het effect van een contourgesneden sticker maar uw print blijft dan wel in één onderdeel in plaats van talloze losse stickertjes.

Gespiegeld printen

Als uw transparante of opaal sticker op een raam geplakt moet worden kan het in verschillende manieren gedaan worden, u kunt uw sticker binnen of buiten plakken en dan ook nog kiezen of de print binnen of buiten correct zichtbaar moet zijn. Als de de sticker niet gespiegeld printen en u plakt de sticker binnen, is uw ontwerp aan de buitenkant gespiegeld. Hierom is het belangrijk om van te voren goed te bedenken wat u precies wilt met uw sticker.

Wij adviseren om in de notities door te geven wat uw bedoeling is met de sticker bijvoorbeeld: Binnen plakken buiten zichtbaar. Dan weten wij of we de print moeten spiegelen of gewoon printen zoals aangeleverd.

Double- of single-strike printen

Een sticker wordt standaard voorzien van een single strike print, dat wil zeggen dat er één laag inkt op de sticker geprint wordt, in 90% van de gevallen is dit ruim voldoende en geeft een mooi resultaat. Soms is het echter niet genoeg, vooral transparante stickers neigen kleurkracht te verliezen als ze niet op een lichte achtergrond worden geplakt.

In dit geval kiezen we voor Double strike printen, 2 lagen inkt zorgt voor een intense kleurbedekking waar nodig. Dit proces is wel tijdrovend omdat de sticker letterlijk 2x geprint wordt en dus ook een keer zo veel tijd in beslag neemt.

Rechthoekig snijden of contoursnijden / vrije vorm?

Bij Megavista kan je kiezen om je sticker gewoon rechthoekig of vierkant te laten snijden maar om je sticker extra speciaal te maken kunnen wij hem in iedere vorm snijden die je wilt! Dankzij onze snijplotters zijn alle vormen mogelijk, van simpele cirkel of hexagon tot ingewikkelde vormen zoals een auto of konijn.

Wil je een contourgesneden sticker? Lever dan je snijpad los aan als vector bestand. Onze DTP specialisten kunnen ook een op maat gemaakt contourpad realiseren voor uw afbeelding of design. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Lamineren

Om je sticker extra te beschermen tegen de weersomstandigheden, krassen, stoten of schuiven adviseren we om je stickers te laten lamineren. Dit is een transparante sticker die over uw eigen sticker heen geplakt wordt, als er dan bijvoorbeeld iets tegen de sticker aan stoot, wordt de print niet gekrast. Het geeft dus een extra laag bescherming waardoor u uw sticker nog veel langer kunt gebruiken. Een extra voordeel van glans laminatie is dat de kleuren van uw print extra diep worden.

Wij hebben 3 verschillende types laminatiefolie:

 • Glans: Glanslaminatie is een hoog glanzende beschermfolie die de kleuren van de bedrukking nog dieper maakt.
 • Mat: Een matte folie die niet reflecteert, dit geeft een chique matte uitstraling aan uw print
 • Floorgraphics: Floorgraphics is een matte laminatiefolie met een ruwe structuur. Deze folie is extra sterk en beschikt over een anti-slip certificaat waardoor men veilig over de sticker heen kan lopen zonder het gevaar dat de persoon uit zal glijden. Floorgraphics geeft langdurige bescherming aan uw stickers.

 

Ontwerp en bedruk je eigen sticker bij Megavista in Assen!

Ieder ontwerp kan gedrukt worden op stickers. Of het nu gaat om uw bedrijfslogo of een levensgrote foto van een auto. U kunt uw eigen ontwerp via onze website uploaden en laten printen op het materiaal dat past bij uw doel. De ontwerpen kunnen aangeleverd worden in verschillende types: .PDF, .EPS, .AI, .JPEG en ga zo maar door. De richtlijn is minimaal 72DPI in schaal 1:1 maar dit is slechts een advies. Een bestand met een lagere resolutie kan ook gewoon geprint worden maar u loopt dan het risico om pixels te zien als u de sticker van dichtbij bekijkt. Voor extra richtlijnen en hulp bij het maken van een printklaar bestand adviseren wij u om onze aanleverspecificaties door te nemen voordat u de bestanden aanlevert.

Heeft u zelf geen ervaring met het maken van een grafisch ontwerp en wilt u graag een design laten maken? Onze DTP specialisten helpen u graag verder. Neem contact met ons op voor het maken van een ontwerp op maat.

Het bestellen van een plakfolie bij Megavista is simpel! Kies je materiaal en afwerkingen, upload je bestand en kies je levertijd. Hierna hoeft u alleen nog maar uw gegevens in te vullen en wij doen de rest! Al vanaf 1 werkdag heeft u uw sticker in huis, klaar om geplakt te worden!

 

Livechat