Textiel

Textieldoek is een veelzijdig materiaal dat super scherp geprint kan worden met uw eigen ontwerp of foto. De mooiste oplossing voor een print aan de muur, op kantoor of in uw eigen huis. We hebben veel keuze uit verschillende materialen dus het perfecte materiaal voor u zit er ongetwijfeld tussen! Wilt u een mooi textiel doek laten bedrukken? Zoek niet verder en kies voor de specialisten van Megavista! Textieldoeken staan ook wel bekend als peesdoek, linnen doek of canvasdoek.

Textieldoeken van Megavista zijn duurzaam, voordelig, snel leverbaar, uitwasbaar en beschikken vaak over een brandvertragend certificering, dat is dan weer handig voor op de beurs of andere openbare ruimte!

 

Wat is een textieldoek?

Textieldoek is een fijn geweven materiaal dat lijkt op stof, het is strakker en verfijnder dan een spandoek en ideaal voor langdurige decoratieve toepassingen in combinatie met een aluminium frame. Het monteren en verwijderen van een textieldoek is super simpel. U hoeft letterlijk alleen maar de pees in het frame te duwen, dat is alles! Hierdoor is het een geschikt materiaal om vele malen te verwijderen en opnieuw te bevestigen maar ook om verschillende prints te wisselen in één frame, ideaal voor in uw winkel als etalage of in-store decoratie, op de beurs als promotiemateriaal of complete beurswand tot zelfs in uw eigen huis als strak schilderij of foto aan de muur!

Textieldoek is een duurzaam materiaal en gaat lang mee. U kunt uw doek herhaaldelijk opvouwen tot een klein pakketje zodat hij gemakkelijk en klein te vervoeren is. Een gigantisch textieldoek van 8x3 meter is dan ook gemakkelijk als klein pakketje te vervoeren in een kleine auto!

Het materiaal bestaat al redelijk lang, hierdoor zijn de print en afwerking technieken behoorlijk verbeterd. Dit maakt het materiaal erg goedkoop. De voordeligste peesdoeken kunt u gemakkelijk en snel bij ons kopen!

 

14 verschillende soorten textiel!

Textieldoek is een breed begrip, er zijn veel verschillende materiaalkeuzes en afwerkingen, voor ieder doel een perfecte oplossing!

Textieldoeken worden op 2 manieren geprint, afhankelijk van het type materiaal. Een UV print is vaak sterker en extra bedekkend maar daarintegen heeft een sublimatie print diepere kleuren en is echt in het materiaal getrokken in plaats van een laag inkt op het materiaal geprint zoals bij de UV printtechniek.

De verschillen in materialen zijn afhankelijk van een aantal factoren, uitrekbaarheid, gewicht per vierkante meter (dikte), doorzichtigheid, de sterkte van het materiaal tegen scheuren en natuurlijk de prijs!

Pearl lightbox 130gr/m² [UV PRINT]

Dit materiaal is bedoeld voor backlit toepassing waarbij het doek van achter belicht wordt zoals een lichtbak, het is een relatief dun doek en bedoeld voor binnen gebruik. Hierdoor is het ook erg voordelig.  Het materiaal heeft een mooie glanzende uitstraling.

Samba lightex 195gr/m² [UV PRINT]

Dit doek is iets dikker, hierdoor blijft het strakker hangen. Het heeft een chique matte uitstraling en is ook geschikt om te gebruiken voor lichtbakken. Kan bedrukt worden met de mooiste prints, foto's. schilderijen, reclame, en ga zo maar door.

Universal tentex 200gr/m² [UV PRINT]

Universal tentex is ook een lichtbak materiaal. Het is ideaal om te gebruiken in combinatie met een textielframe met LED verlichting. Deze stof heeft een acryl coating. Hierdoor is de printzijde erg homogeen en strak. Dit materiaal scheurt, rafelt of krult niet door de speciale coating.

Lightex 260gr/m² [UV PRINT]

Lightex is vergelijkbaar aan Universal tentex 200gr/m², het enige verschil is dat dit materiaal iets dikker is en hierdoor wat sterker. Ook kan het weer wat strakker gespannen worden in een frame door een peesafwerking. Door de dikte is de lichtverdeling gegarandeerd mooi homogeen.

Canvas 270gr/m² [UV PRINT]

Canvas heeft een mooie natuurlijke uitstraling zoals schildersdoek, het wordt vaak gebruikt om om een houten frame te spannen als een textiel schilderij. Het materiaal is geschikt voor binnen gebruik en kan langdurig ingezet worden.

Theater blockout 290gr/m² [UV PRINT]

Theater blockout is een stof dat is gemaakt van 100% polyester, het materiaal is 100% lichtdicht, dat wil zeggen dat er geen licht van achter door het doek heen zal schijnen, dit noemt men blockout. op het doek komt uw eigen UV print welke lang mee zal gaan, binnen en ook buiten!

Universal lightex 290gr/m² [UV PRINT]

Dit materiaal is de beste keuze voor lichtbakken, het extra dikke materiaal garandeert een lange levensduur, uitstekende lichtdiffusie en een strak hangend doek. Dit doek scheurt niet en is waterafstotend, dit maakt het ook ideaal om langdurig buiten in te zetten met alle weersomstandigheden.

Blackout night FR 310gr/m² [UV PRINT]

Blackout night is een erg sterk materiaal, het krast niet en is 100% lichtdicht. Dit maat het ideaal om in te zetten als theater backdrop, verduisterend gordijn en zonwerende toepassingen. doordat het maar liefst 310gr/m² is, is het materiaal zeer sterk en praktisch onscheurbaar. Blackout night is ideaal om te bedrukken met de hoogste kwaliteit full-color UV prints.

Digitex opaque textiel 320gr/m² [UV PRINT]

Digitex opaque textiel is een polyester materiaal met het uiterlijk van katoen, het materiaal is 100% PVC vrij en hiermee duurzaam voor het milieu. Digitex opaque wordt vooral gebruikt voor standbouw, wandbekleding en interieurtoepassingen.

Spinaker 70gr/m² [SUBLIMATIE PRINT]

Spinaker is een kreukvrij, doorzichtig maar super sterk doek, het wordt vooral gebruikt om vlaggen of zeilen te maken voor zeilboten, wilt u uw eigen zeil met print bestellen voor uw boot? Kies voor spinaker van Megavista!

Polymesh 100gr/m² [SUBLIMATIE PRINT]

Poymesh is voorzien van kleine gaatjes, hierdoor is het doek een stuk lichter en kan veel beter tegen de wind. Het materiaal wordt veel gebruikt om vlaggem, banieren en beachflags van te maken. Het materiaal heeft een erg lange levensduur maar is toch voordelig.

Vlaggendoek 117gr/m² [SUBLIMATIE PRINT]

Een mooi glanzend materiaal dat veelal wordt gebruikt voor wappervlaggen, beachflags en banieren. Dit materiaal is een geweven glanspolyester en kan worden bedrukt met de mooiste sublimatie prints. Doordat de inkt tijdens het sublimeren in het doek trekt, is de print aan beide zijden van het doek zichtbaar (dubbelzijdig).

Satijn 140gr/m² [SUBLIMATIE PRINT]

Een hoogglans textieldoek dat alleen binnen gebruikt kan worden, ideaal voor op de beurs of in een winkel. Het materiaal wordt uitsluitend geprint met milieuvriendelijke inkten zonder oplosmiddelen.

Eco display 210gr/m² [SUBLIMATIE PRINT]

Eco display is het meest gebruikte textieldoek, doordat hij uitrekbaar is kan hij ingezet worden in veel soorten displays zoals zipperwalls. Het materiaal is binnen en buiten inzetbaar, uitwasbaar en heeft een lange levensduur tegen een zeer scherpe prijs. Eco display staat ook wel bekend als Decotex.

 

Textiel doek met je eigen print en confectie.

De afwerkingsmogelijkheden van textieldoeken zijn oneindig, van klittenband tot peesdoek, van UV print tot gesublimeerd. Megavista biedt een breed scala aan afwerkingen zodat u uw doeken 100% kan personaliseren zoals u wilt. Hieronder worden onze standaard afwerkingen verder uitgelegd. Mist u een type afwerking op onze website? Twijfel niet en neem contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

UV print

Een UV print is de standaard printtechniek voor textieldoeken, deze prints hebben de allerhoogste kwaliteit en is enkelzijdig, hierdoor is de print niet aan de achterkant van het doek zichtbaar. Een UV print ontstaat door een reactie van de inkt met de golflengte van UV stralen. De inkt is meteen na het printen droog en garandeert een sterke dekking!

Sublimatie print

Sublimatie prints hebben de mooiste kleuren, doordat de inkt in het materiaal trekt in plaats van op het doek zit is de print ook extra krasbestendig. De print wordt letterlijk één met het materiaal. Doordat de print echt in het doek zit is hij aan beide zijden zichtbaar. Dit is iets om rekening mee te houden bij het ontwerp omdat teksten bijvoorbeeld gespiegeld zijn aan de achterkant van het doek.

Op maat snijden

We kunnen uw textieldoek in iedere vorm en formaat snijden, hierdoor kunt u hem bijvoorbeeld om een houten frame spannen en aan de achterkant vast nieten. Ook is het mogelijk om de doeken te verwerken tot bijvoorbeeld gordijnen met print of kleding met eigen ontwerp, een tafelkleed met print of een doek met print zodat u hem zelf kunt afwerken! De textiel doeken worden in elke vrije vorm uitgesneden zonder te rafelen.

Tunnel

Doeken worden vaak afgewerkt met een tunnel. Hierdoor is het mogelijk om het textieldoek op te hangen tussen buizen. U kunt de diameter van de buis invullen tijdens de bestelling, dan wordt de tunnel precies op de juiste maat gestikt!

Peesafwerking

De meest voorkomende afwerking voor textieldoeken is de pees, deze chique en makkelijke afwerking zorgt er voor dat het doek in allerlei verschillende frames kan worden geplaatst. Wij bieden 2 types pees, een platte en een ronde pees. afhankelijk van het frame dat u wilt gebruiken. U kunt uw keuze doorgeven in de notities. Wilt u ook een frame bij uw peesdoek bestellen? Klik dan hier.

Keder

Een keder lijkt veel op een pees maar wordt voor andere toepassingen gebruikt. De keder wordt gebruikt om het doek haaks te spannen en wordt hierdoor ook meer belast. De pees wordt op het doek gelast / gesmolten in plaats van genaaid zoals een pees.

Klittenband

Klitteband is een ideale afwerkingen voor doeken die vaak opnieuw gebruikt moeten worden of gewisseld. Klittenband heeft een haakzijde (harde kant) en een luszijde (zachte kant), u kunt in de notities aangeven welke van de twee u kiest. Het is ook mogelijk om beide zijden te kiezen zodat u zelf een van de twee zijden ergens op bevestigd.

 

 

Livechat