1

Oprolbare materialen

Misschien wel het meest gebruikte promotiemateriaal, de poster. Onmisbaar in iedere openbare ruimte. Simpel in gebruik en voordelig in de portomonee. Met een poster maak je snel veel impact doordat ze in ieder formaat verkrijgbaar zijn. Zo groot als u wilt!

 

WAAROM ONZE OPROLBARE MATERIALEN?

Bij Megavista Assen hebben we jarenlang ervaring met onze leveranciers en materialen, hierdoor weten we welke materialen van de hoogste kwaliteit zijn tegen de beste prijzen. Wij zijn heel kieskeurig in het kiezen van een materiaal en alles wordt uitgebreid getest voordat we het aanbieden, zo krijgt u altijd de beste kwaliteit.

Onze materialen zijn standaard van de hoogste kwaliteit en voldoen altijd aan de verwachtingen die je van een materiaal mag hebben aan de hand van de toepassing. Zo zijn onze materialen sterk, langdurig inzetbaar, recyclebaar en mogelijk om met de hoogste kwaliteit te printen. Vaak zijn ze dan ook niet gemaakt van papier maar het sterkere PP (polypropyleen) of PVC.

Ook kunnen we de materialen zonder problemen snijden tot ieder gewenst formaat. De randen zullen dan altijd mooi strak afgesneden zijn en zullen nooit rafelen of scheuren. Onze posters worden nauwkeurig gesneden naar het gewenste formaat, van A5 tot Abri formaat.

Onze poster materialen zijn extra dik, hierdoor is de kwaliteit hoger, zal de poster strakker blijven hangen en minder snel kreukelen.

 

WANNEER GEBRUIK JE EEN OPROLBAAR MATERIAAL?

Het inzetten van deze materialen kent geen grenzen. Buiten of binnen, langdurig of kort inzetbaar. Ze zijn gemakkelijk op te hangen aan een muur, presentatiewand, prikwand etc. en ook gemakkelijk om weer los te maken doordat onze materialen bijna niet kunnen scheuren. Ook als er tape op de posters wordt geplakt om ze op te hangen zal het materiaal en de print niet beschadigen, hooguit lijmresten achterlaten bij verwijderen van het plakband. 

Doordat onze materialen oprolbaar zijn, zijn ze gemakkelijk en klein te vervoeren. Een grote A0 poster kan opgerold worden naar een kleine rol van maar 841mm breed! Mits het materiaal goed behandeld wordt, kan het jarenlang mee gaan en herhaalderlijk ingezet worden. 

De materialen zijn ideaal om te gebruiken op scholen, kantoren, winkels, bioscopen, bibliotheken maar ook buiten op billboards, posterwanden en reclameborden. Ons posterpapier en Blueback papier kunnen ook opgeplakt worden met behangerslijm.

 

WELKE SOORTEN OPROLBARE MATERIALEN ZIJN ER?

Polypropyleen mat 205 micron

Dit is een extra stugge polypropyleen folie die doorgaans wordt gebruikt voor het maken van pop-up displays. Dit matte materiaal is erg sterk en praktisch onscheurbaar. Kan voorzien worden van de hoogste kwaliteit UV bedrukking met uw foto of ontwerp. Het materiaal dient wel rondom vastgezet te worden omdat het niet van zichzelf strak zal hangen.

Polypropyleen opaal voor lichtbakken 200 micron

Deze speciale folie is bedoeld voor gebruik met backlit (van achter verlicht) toepassingen zoals een lichtbak of LED klikframe. Het materiaal heeft een opaal/acid achtige doorzichtigheid waardoor het licht op een mooie manier verdeeld wordt en er minder snel oneffenheden ontstaan in de verlichtte print. Het materiaal heeft een ideale dikte en hangt mooi strak. Opaalfolie wordt standaard dubbel-strike bedrukt, hierdoor zullen de kleuren (wanneer verlicht) extra sterk en fel uit komen.

Poster papier 135gr

Dit is het standaard poster papier, voordelig en gemakkelijk te hanteren. Ons poster papier is extra glad waardoor de print er nog mooier uit ziet. Het materiaal heeft een standaard breedte van 128cm, hierdoor zijn alle A formaten gemakkelijk te produceren. Wilt u een grotere poster dan 128cm? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Blueback papier

Blueback papier dankt zijn naam aan zijn blauwe achterkant. Door deze blauwe achterkant wordt alles achter de poster afgedekt en zal niet door de poster heen schijnen. Dit kan belangrijk zijn als de poster bijvoorbeeld over een bestaande poster heen wordt geplakt of een andere oneffen ondergrond. Dit is een mooi homogeen en glad materiaal waardoor uw 4/0 UV print altijd scherp zal worden. 

PVC stay-flat met greybacking

Deze folie is speciaal ontwikkeld om strak te hangen en niet krom te trekken aan de zijkanten zoals de meeste materialen doen, dit maakt het ideaal om te gebruiken in Roll-up displays en andere doeleinden waar het materiaal aan de zijkanten vrij hangen en niet geklemd worden. PVC stay-flat met greybacking heeft zoals de naam zegt, een grijze backing. Dit zorgt er voor dat er niks door het materiaal heen schijnt zoals licht of een print die er achter zit. 

 

POSTERS MET UW EIGEN DESIGN EN/OF FORMAAT

Ieder ontwerp en formaat is mogelijk bij Megavista in Drenthe. Onze printers kunnen uw ontwerp in de hoogste kwaliteit rechtstreeks UV printen op het materiaal. Doordat de onze oprolbare materialen allemaal een strakke homogene printzijde hebben zal de kwaliteit van het drukwerk u nooit teleurstellen!

Megavista heeft zijn eigen DTP specialisten dus is in staat om een grafisch ontwerp voor u te realiseren. Onze DTP“ers hebben een ruime ervaring opgebouwd met drukwerk, hierdoor kunnen ze in een korte tijd, voor iedereen een passend ontwerp realiseren. Wilt u een ontwerp laten maken? Neem dan contact met ons op!

De oprolbare materialen hebben een standaard breedte variërend tussen 112cm & 150cm, hierdoor kunnen we gemakkelijk ieder standaard A formaat drukken. Dit zijn gestandardiseerde formaten en worden meestal gebruikt voor posters, van klein tot groot. Door het gebruiken van deze formaten is het mogelijk om voor lage kosten posterframes en LED klikframes aan te bieden omdat deze niet altijd op maat gemaakt hoeven te worden. De standaard formaten zijn als volgt (in millimeters):

  • A0 — 841x1189mm
  • A1 — 594x841mm
  • A2 — 594x420mm
  • A3 — 297x420mm
  • A4 — 210x297mm
  • Abri — 1185x1750mm
  • B0 — 1000x1400mm
  • B1 — 700x1000mm
  • B2 — 500x700mm

Heeft u een afwijkend formaat? Geen probleem, bij de producten kunt u ook uw eigen formaat invoeren, wanneer het formaat te groot is voor het materiaal krijgt u vanzelf een melding, in dit geval zullen we het bestand opsplitsen in 2 delen na overleg.

 

BESTEL JE EIGEN POSTER BIJ MEGAVISTA IN ASSEN!

U kunt uw eigen oprolbaar materiaal met print bestellen bij Megavista in een handomdraai! Als u uw ontwerp klaar heeft kunt u het materiaal kiezen op onze website, het formaat kiezen, de levertijd en verpakking. Als u uw materiaal in de winkelwagen heeft geplaatst hoeft u alleen nog maar uw gegevens en betaling door te geven en u bent klaar!

Op onze website kan u kiezen uit verschillende levertijden, van 1 tot 5 werkdagen. Hierdoor zijn spoedopdrachten mogelijk maar als het geen haast heeft ook de voordelige optie om een week te wachten, Hierdoor betaalt u nooit te veel!

Bij grote oplages en/of speciale afwerkingen zoals witte inkt en laminatie adviseren we u om contact met ons op te nemen.

 

 

Livechat