Welk promotiemateriaal gebruik je in een winkel? 10 low-cost ideeën

01-10-2021

Je hebt een winkel en wilt groeien, je omzet verhogen, maar hoe doe je dat?

Ieder bedrijf heeft zichtbaarheid en dus reclame nodig, het lijkt soms alsof alleen grote bedrijven toegang hebben tot effectieve reclamemiddelen, in dit blog lichten wij toe waarom dit niet waar is, effectieve reclame kan met elk budget en kan ieder bedrijf helpen om te groeien en meer aandacht te krijgen!

 

Waarom is het belangrijk om promotiemiddelen in te zetten?

Het antwoord op deze vraag is simpel: aandacht trekken van bestaande en nieuwe klanten!

Het is niet altijd gemakkelijk om op te vallen tussen alle concurrentie en con-collega's, iedereen doet zijn best om zo veel mogelijk op te vallen in de strijd om de meeste aandacht. Gelukkig zijn er ook voordelige manieren om toch aandacht te trekken en te laten zien wat je in huis hebt.

De gemiddelde aandachtsboog van je klanten is 8 seconden, je hebt dus 8 seconden om een connectie te maken met je publiek en ze er van te overtuigen dat jouw dienst of product het beste is. Het wordt nog erger: mensen bepalen binnen 0,3 seconden of een advertentie interessant is of niet. Het is dus van groot belang om echt uniek reclame te maken en mensen binnen deze zeer korte tijd toch te boeien. De eerste indruk is key!

Low budget adverteren betekend niet altijd dat de producten van slechte kwaliteit zijn, wij zijn elke dag bezig om premium displays en materialen te maken die ook nog betaalbaar zijn door inventieve technieken.

In dit blog vind je 10 ideeën om de meeste aandacht te trekken met een klein budget!

 

Maak je klanten nieuwsgierig

Je klanten binnen die zeer korte tijd interesseren gaat niet zo zeer over het grafisch ontwerp, natuurlijk vallen felle kleuren of juist een rustig beeld op maar de eerste blik gaat naar de uiterlijke vorm van een object, wij zijn continu bezig met het maken van interessante en uitdagende reclamemiddelen die door u als klant aangekleed (geprint) kunnen worden met uw eigen ontwerp.

1. Unieke vormen

Er is een groot aanbod gestandaardiseerde displays op de markt, het lijkt soms wel alsof alle displays bij dezelfde producent weg komen. Wij als Megavista proberen juist uit deze trend te stappen en totaal nieuwe vormen aan te bieden die nog nooit eerder gezien zijn, hierdoor juist extra opvallend!

Kijk bijvoorbeeld naar onze Dumbin octa, de inkepingen in de crowner houden hem luchtig en herhalen de vorm van de bak, hierdoor is deze display één geheel!

Onze Bin tower is een stortbak met chique schuine zijden en zelfs uit te breiden met een vergelijkbare voet, een stijlvolle en functionele versie van de standaard stortbak die je overal al ziet.

Onze nautilus is een echte eye-catcher, op het eerste gezicht is het moeilijk om de vorm te plaatsen, dit maakt deze display extreem interessant.

Onze Folderdisplay A4/A5 heeft dezelfde vormtaal als de Bin tower, schuine zijden breken het 'normale“ en als dit goed wordt toegepast krijg je een chique display.

2. Lifesizers

Door Lifesizers in te zetten krijg je zelf de vrijheid om met de vormen te spelen, dit effectieve reclamemiddel wordt al jaren ingezet en heeft zichzelf al ruimschoots bewezen. De lifesizer kan bijna overal ingezet worden, denk bijvoorbeeld aan uw product, 2 meter hoog in de winkel, dat is niet te missen! 

Uitgesneden vormen worden ook vaak gebruikt om een fotomoment te creeëren, bijvoorbeeld uw mascotte levensgroot in uw winkel zodat mensen er mee op de foto kunnen, een ideale situatie: de klant maakt soms zelfs reclame voor u doordat deze foto's vaak op social media of andere platforms gedeeld worden. Vaak wordt dit slim gecombineerd met een win-actie bijvoorbeeld: post een foto met onze mascotte met de hashtag en win dit product.

3. Kijkgat wanden

Reclame maken gaat een stap verder als er interactie wordt gecreeërd met de potentiële klant, zoals het fotomoment met de lifesizers zijn onze peephole/kijkgatwanden ideaal om dezelfde aandacht te krijgen. Doordat mensen een foto maken hebben ze een blijvende herinnering waardoor ze meerdere keren geconfronteerd worden met jouw merk en product, hierdoor vergroot je de kans dat je blijft hangen en in de toekomst gekozen zal worden. Dit geldt dus ook voor de mensen die bereikt worden via social media etc.

Een kijkgat wand is in essentie een paneel met print waar een gat in zit op de plek waar normaal het hoofd van het geprinte object of persoon zit, de klant kan achter deze wand gaan staan en zijn/haar hoofd in het geprinte beeld plaatsen en een foto maken, denk bijvoorbeeld aan een wand met uw nieuwe kledinglijn waar klanten kunnen zien hoe zij er uit zien met deze kleding aan, het hoofd van uw klant op een bekend persoon of mascotte of bijvoorbeeld uw klant in een nieuwe auto!

 

Maak slim gebruik van je ruimte

Vaak is de ruimte in uw winkel erg beperkt, overal staan producten en u heeft eigenlijk geen plek meer om grote displays neer te zetten. Wij hebben slimme oplossingen om reclame te maken zonder extra ruimte in te nemen! Hier wordt vaak gebruik gemaakt van bestaande oppervlakken die zich al bevinden in uw winkel, vloeren, muren, ramen en plafonds.

4. Vloerdecoratie

Uit onderzoek is gebleken dat mensen tijdens het lopen het grootste deel van de tijd naar de vloer kijken, dit zit in de natuur van de mens. De ideale plek om reclame te maken! Wij hebben hiervoor meerdere oplossingen: 

 • Verwijderbare vloerstickers: de naam zegt het al, dit zijn vloerstickers die na een bepaalde tijd gemakkelijk weer verwijderd kunnen worden zonder lijmresten achter te laten, ideaal voor korte acties. De meest betaalbare optie zelfs met R10 anti-slip certificaat.

 • Stickers met anti-slip laminatie: deze stickers zijn bedoeld om langer mee te gaan (langer dan 3 maanden), de lijmlaag is sterker en de print is beschermd tegen krassen door de laminatiefolie die is voorzien van een ruwe textuur met anti-slip R10 certificaat.

 • Vloerstickers voor buiten: speciaal voor buiten hebben wij 2 types, beide weerbestendig en gaan heel lang mee, de asphalt sticker is een speciale aluminium sticker die zicht vormt naar de ondergrond voor extra goede hechting.

 • Print linoleum: kwalitatief gezien is ons linoleum het best, deze wordt full-color UV geprint met uw eigen ontwerp en kan contour gesneden worden naar elke vorm en formaat (maximale breedte 310cm, mogelijk meerdere banen naast elkaar te plaatsen). De linoleum vloermatten gaan jarenlang mee, zijn verplaatsbaar en zeer betaalbaar!

5. Wandbekleding

Ieder pand heeft ze: wanden, waarom geen gebruik maken van deze anders nutteloze oppervlaktes om reclame te maken en beter te scoren! Wandbekleding kan op veel manieren, hier een paar voorbeelden van effectieve en creatieve reclame op uw muur:

 • Airtex print behang: dit behang kunnen wij printen in banen van 315cm breed en 30 meter lang! Hierdoor kunnen de meeste muren in één deel aangekleed worden zonder naden, dit materiaal is voorzien van een grey-backing waardoor kleuren etc. onder het behang niet doorschijnen. Dit materiaal is tevens wasbaar indien het vies wordt.

 • Cartboard: onze Cartboard is een soort schilderij, gemaakt van duurzaam 16mm honingraat karton, duurzaam, recyclebaar en opvallend!

 • Textielframes: echte klassiekers, de textielframes worden al jaren gebruikt en hebben zich uitermate effectief bewezen, ze bestaan uit een aluminium frame die aan de muur bevestigd wordt en een doek met een platte pees. Dit doek wordt strak gespannen in het frame.

6. Plafondhangers

Nog een vaak onbenutte ruimte, het plafond. Toch is dit een mooie plek om reclame te maken doormiddel van plafondhangers. Dit zijn kartonnen panelen met gaatjes waardoor ze met een touwtje aan het plafond gehangen kunnen worden. Voordelig en zichtbaar! Wij hebben een aantal standaard vormen en thema's maar we zijn gewend om deze op maat te maken naar wens van de klant, neem contact met ons op en wij helpen u verder!

7. Raamdecoratie

Als laatste zijn er nog de grote ramen van je pand/winkel, ook weer een mooie ruimte voor reclame. Het voordeel van reclame op je ramen is dat deze van 2 kanten te zien zijn. Het meest voorkomende promotiemiddel voor op ramen zijn stickers, eenvoudig aan te brengen, verwijderen en eindeloos te personaliseren. raamstickers kan je in 4 categorieën indelen, ieder met zijn eigen resultaat:

 • Volledig dekkende stickers: deze stickers laten geen licht door en de print is niet aan de achterkant te zien. Ook niet wanneer er zonlicht op schijnt.

 • Opaal/acid glass stickers: deze stickers zijn semi-transparant, ze laten wel licht door maar toch kan je er niet doorheen kijken, een lichtbakeffect. De print is aan beide kanten zichtbaar.

 • Doorzichtige stickers: in ons assortiment bevinden zich een aantal helder transparante stickers, deze zijn volledig doorzichtig. Let hierbij wel op dat de kleurkracht van de print sterk zal afnemen.

 • Oneway-vision: deze speciale stickers zijn voorzien van heel veel kleine gaatjes, door de gaatjes ontstaat een speciaal effect, je kan namelijk maar van één kant door de sticker heen kijken, vanaf de andere kant zie je een mooie print. 'S avonds is het wel mogelijk om naar binnen te kijken als de lampen in het gebouw aan staan.

Welke sticker te kiezen is volledig aan u! Denk hierbij vooral aan de volgende 3 punten:

 1. Plak ik de sticker binnen of buiten? Belangrijk m.b.t. vandalisme.

 2. Moet de sticker licht doorlaten of juist helemaal dekkend zijn?

 3. Moet de sticker permanent blijven zitten of moet hij gemakkelijk verwijderbaar zijn?

 

Gepersonaliseerde promotiemiddelen

Standaard formaten en vormen hebben al lang plaats gemaakt voor gepersonaliseerde displays, in deze tijd is het bijna vanzelfsprekend dat een vloer- of toonbankdisplay op maat gemaakt wordt voor uw product. Toch doen veel bedrijven dit nog niet! Ons machinepark bestaat uit machines die digitaal werken, zowel printen als snijden. Dit wil zeggen dat we niet vast zitten aan cliché's en vaste stansvormen inclusief de hoge kosten die hier bij horen maar dat we letterlijk elk product op maat kunnen maken, zelfs een serie van 100 displays met elke display een andere print of vorm zonder extra kosten.

Maatwerk is het nieuwe normaal en wij kunnen alles bieden op dit gebied:

8. Vloerdisplays op maat

Wij hebben een groot aanbod standaard vloerdisplays en schappendisplays die in overleg helemaal gepersonaliseerd kunnen worden, niet alleen de maten maar ook de vorm kan volledig veranderen zodat ze perfect aansluiten op uw producten. Het komt regelmatig voor dat een klant ons een display vraagt die wij niet standaard in ons assortiment hebben, voor ons zijn dit de meest uitdagende aanvragen omdat we dan meteen aan de slag gaan om een nieuwe display te bedenken die wel aan de wensen van de klant voldoet.

Lees ook ons blog: op maat gemaakte displays voor meer informatie over onze werkwijze.

9. Counter displays: de kleine extraatjes

Een veel gebruikt promotiemiddel in winkels zijn toonbankdisplays, kleine displays op de toonbank of balie. De kracht van de baliedisplays zit hem in de impuls aankopen. Vaak staan ze naast de kassa en halen de klant over om het getoonde product toch nog als extraatje te kopen.

Toonbankdisplays zijn er in alle vormen en maten, geschikt voor kleine of grote producten maar ook voor folders, flyers en affiches. Andere toonbankdisplays zijn juist weer bedoeld om alleen maar informatie te verstrekken. Hieronder een lijst met de meest verkochte toonbankdisplays voor elk doel:

 

Maak slim gebruik van seizoenen en feestdagen met promotiemiddelen

10. Speciaal voor de feestdagen en seizoenswisselingen

Een paar keer per jaar stijgt de omzet van winkels drastisch, iedereen koopt nieuwe kleren als de winter of zomer er aan komt en klanten kopen veel cadeaus en lekkernijen met kerst, pasen, oud & nieuw en met het sinterklaasfeest. Winkeliers maken hier maar al te graag gebruik van doormiddel van kortingsacties en specifieke producten die bij het moment horen. Hoe zorg je er dan voor dat je opvalt tussen al deze concurrenten die hetzelfde doel hebben? Dit doe je door op te vallen met de mooiste displays en promotiemiddelen!

Megavista heeft voor elk moment de juiste reclame middelen en is zelfs in staat uw ideeën op maat te realiseren!

Wilt u ook de mooiste aankleding tijdens deze momenten? Bekijk dan onze rubriek: Speciaal voor de feestdagen:

 

 

 

 

Livechat