Karton

Karton is het meest veelzijdige materiaal in ons assortiment, karton is duurzaam, goedkoop en gemakkelijk te verwerken. Je kan er werkelijk de mooiste en meest ingewikkelde constructies van maken met uw eigen print! Vouwen, rillen, snijden, stansen en printen in de hoogste kwaliteit in iedere denkbare vorm!

 

Waarom karton?

Karton is de toekomst, nu er steeds meer bekendheid en bewustzijn wordt over de impact van plastic en andere chemische materialen op het milieu wil iedereen meegaan in de groene trend, steeds meer producten, verpakkingen en andere objecten worden niet meer gemaakt van plastic etc. zoals vroeger maar van karton, hout of andere duurzame en recyclebare materialen. Karton is de meest groene en milieubewuste materiaalkeuze. De binnenkant van karton wordt gemaakt van gerecycled karton en papier met een nieuwe buitenlaag van sulfaatpapier, afkomstig uit verantwoorde cultuurbossen. Het materiaal is eindeloos hergebruikbaar en recyclebaar. 

Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor om haar promotiematerialen zoals displays, dozen, presentatiewanden en zelfs meubels van karton te maken. Het materiaal is sterk genoeg voor deze toepassingen en geven een duurzame en milieubewuste uitstraling. De toekomst is groen!

Karton is niet alleen duurzaam en de juiste keuze voor het milieu maar ook nog eens het ideale product voor het bedrukken in de allerhoogste kwaliteit. Karton heeft een mooie homogene toplaag waardoor de print zeker niet ten onder doet aan een print op bijvoorbeeld kunststof. Het materiaal is voordelig en gemakkelijk te verwerken tot grote displays maar ook als bijvoorbeeld een schilderij aan de muur met uw eigen foto, modern en chique!

 

10 verschillende soorten karton!

Wij hebben maar liefst 10 verschillende soorten karton, ieder sterk voor zijn eigen toepassing. van extra dun 1,5mm golfkarton voor kleine promotiedoosjes tot 16mm dik brandvertragend honingraat karton voor het maken van complete beursstands! Van karton kan je je geheel eigen display op maat maken, voor iedere toepassing is een oplossing!

Al onze kartonsoorten zijn FSC of PEFC gecrtificeerd en gewonnen uit verantwoorde cultuurbossen, daar staan we voor! Onze kartonnen zijn dan ook weer recyclebaar en duurzaam. 

Komt u er niet uit welke soort karton het beste voor uw doel is? Neem gerust contact met ons op en we kunnen u er alles over vertellen en u verder helpen!

Hoog kwaliteit golfkarton 1,5mm E, 3mm EE, 4,5mm EB & 6mm EBE

Dit is het standaard golfkarton, met een sterke kraftliner aan de voorkant voor de mooiste prints en dezelfde kraftliner (sulfaatpapier) aan de achterkant (of een testliner in sommige gevallen). Dit materiaal is stabiel, stevig en kan op alle manieren gevouwen en gesneden worden. 3mm EE golfkarton is ons meest gebruikte karton voor het maken van displays, van winkeldisplays tot grote bioscoopposters, werkelijk alles kan met dit karton. Het is ook nog eens zeer voordelig en we hebben het altijd op voorraad. Golkarton staat ook wel bekend als displaykarton, gegolfd karton, printboard, of golfboard.

Canvas look karton 2,05mm EN

Canvaslook is een luxe karton, dit materiaal van 2.05mm dik is namelijk niet gemaakt van papier maar van kunststof! De printliner en golfstructuur zijn gemaakt van recyclebaar kunstststof. Hierdoor gaat het veel langer mee en is ook nog eens niet vochtgevoelig. Canvaslook zegt het al, de toplaag heeft een structuur zoals die van canvas. Dit geeft extra diepte en een premium uitstraling aan uw print. Canvaskarton kan net zoals gewoon golfkarton verwerkt worden tot de mooiste toonbankdisplays of kartonnen vloerdisplays.

Havanna karton 10mm BBC & 12mm ACB

Dit is ons dikste soort golfkarton, met een dikte van 10 of 12mm zijn deze materialen erg sterk en kunnen zelfs gebruikt worden voor het maken van stevige banken en andere meubels. Ook dit karton kunnen we vouwen en verwerken naar de mooiste producten, denk hierbij bijvoorbeeld aan onze mooie loungeset. Deze loungeset is gemaakt van 12mm ACB karton en laat zien wat er allemaal mogelijk is met dit materiaal.

16mm Honeycomb karton wit & bruin

Honeycomb is veruit ons sterkste karton, dit materiaal is volledig te verwerken met onze printers en snijplotters, Ook hier kunnen we de mooiste producten van maken, het materiaal is super sterk en kan veel gewicht dragen. Honeycomb karton is B1 brandvertragend gecertificeerd. Hierdoor is het ideaal om op een beurs te gebruiken of andere openbare ruimtes die bepaalde regels voeren qua brandveiligheid. Ons honingraat karton heeft een binnenstructuur in de vorm van een honingraat, dit maakt het materiaal licht maar toch extreem sterk. Door de coating van de binnenstructuur is het materiaal slechts beperkt vochtgevoelig en kan ook voor een korte tijd buiten ingezet worden. Ook wel bekend als Beelite, Re-Board, Beeboard, Hexacomb, Bioboard of Gatorboard.

Falcon karton 6mm

Falcon karton is de dunne variant van Honeycomb karton. Met dezelfde eigenschappen zoals B1 brandvertragend en beperkt vochtgevoelig maar dan iets dunner en lichter. Dit materiaal is ideaal voor het maken van kleinere displays die toch sterk moeten zijn. Het materiaal kan vele malen meer gewicht dragen als bijvoorbeeld 3mm EE golfkarton. Dit maakt het materiaal ideaal om te gebruiken voor displays van hoge kwaliteit. Honey-comb en Falcon karton kunnen we vouwen door het materiaal te V-cutten, dat wil zeggen dat we een V groef uit het materiaal halen waardoor het strak naar 90’ gevouwen kan worden.

 

Kartonnen paneel met je eigen print en vorm

Laat je creativiteit de vrije loop met onze materialen en mogelijkheden! Ons karton is namelijk 100% personaliseerbaar, van print tot vorm. Karton wordt vaak gebruikt om ingewikkelde displays van te maken maar het materiaal is uitermate geschikt om schilderijen, posters en andere vlakke platen met print te maken. Karton wordt door ons full-color UV geprint met de mooiste kleuren en hoogste kwaliteit. Het kan echt alles zijn, een foto van je oma, een infographic op karton voor je presentatie of je favoriete auto, Alles is mogelijk!

Niet alleen de print is te personaliseren maar ook de vorm van je paneel. We beschikken over digitale snijplotters die tot de millimeter nauwkeurig het kartonnen paneel kunnen snijden naar de vorm die jij van te voren hebt bedacht. Zo kan je bijvoorbeeld je rechthoekige poster voorzien van afgeronde hoeken, hierdoor blijven de hoeken veel langer strak en zullen niet zo snel indeuken maar je kan nog een stap verder gaan door je paneel echt een vrije vorm te geven, dit kan een contour zijn van het geen dat wordt geprint maar ook een totaal andere vorm, bijvoorbeeld de vorm van een logo of iets anders dat kenmerkend is voor je doel.

Zorg er voor dat de snijlijnen die je aanlevert mooi smooth zijn en geen rare hoeken hebben, het wordt namelijk exact zo uitgesneden als jij het aanlevert dus houdt rekening mee dat uitsteeksels bijvoorbeeld niet te klein worden en daardoor fragiel worden. Voor hulp bij het maken van een contourpad kan je altijd contact opnemen met onze DTP specialisten, zij staan klaar om je verder te helpen en zo het perfecte kartonnen paneel met print te leveren.

 

Bestel gemakkelijk je gepersonaliseerd karton op maat!

Je eigen kartonnen paneel of geheel eigen display bestellen bij Megavista is simpel! Kies je materiaal, hierna de afwerkingen en levertijd en upload je print bestand en eventueel je eigen snijpad of stanstekening waar nodig. Hierna hoef je alleen nog maar je gegevens in te vullen en de rest gaat vanzelf. 

 

Livechat